Social

Au fost reluate lucrările la canalizarea din Bălănești

Localnicii din comuna gorjeană Bălănești s-ar fi putut branșa la canalizare încă de acum trei ani, dacă firma care a făcut lucrarea nu ar fi intrat în faliment când mai avea doar 15% din investiție de făcut. După ani de blocaj, primăria a reușit să contracteze o nouă firmă, iar termenul de execuție este decembrie 2022.

Sistemul de canalizare se întinde pe 12 kilometri și cuprinde satul Bălănești și parțial satele Voiteștii din Deal, Voiteștii din Vale și Glodeni. Lucrările au început în 2015 și au fost sistate trei ani mai târziu, atunci când firma care a câștigat licitația a intrat în faliment.

Dacă lucrările mergeau bine, sistemul de canalizare ar fi trebuit să funcționeze acum în comuna Bălănești. Autoritățile locale au găsit o firmă care să finalizeze proiectul. 

”Vrem să terminăm sistemul de canalizare. Lucrările au fost sistate din 2018 și ar mai fi de realizat numai 15%, dar din păcate firma a intrat în insolvență și a durat ceva timp până s-a respectat procedura pentru declararea falimentului. Din fericire am deblocat situația și putem începe lucrările pentru continuarea lucrării. Constructorul a venit în zonă și, în funcție de vreme, dar și de finanțare, sperăm să finalizăm cât mai repede lucrarea și cetățenii să se branșeze în sfârșit la sistemul de canalizare”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești. 

Ministerul Dezvoltării a prelungit termenul de finalizare a investiției până în decembrie 2022. Acest sistem de canalizare este singurul din comuna Bălănești. 

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: