Diaspora

Atenție, ce spune premierul Ungariei despre programele tip PNRR!

Premierul ungar Viktor Orbán a afirmat că „cetăţenii europeni au motive întemeiate să se revolte”, pentru că în mijlocul problemelor noastre economice, „sume uriaşe de bani părăsesc teritoriul Uniunii Europene, şi în plus, o fac fără niciun control”, în timp ce la Bruxelles se plănuieşte „contractarea unor împrumuturi şi folosirea acelor bani în scopuri greşite”, adică „atrag statele membre într-o capcană a datoriilor pe termen lung, cu obligaţia plăţii unor dobânzi mari”.


 
“Există un pachet financiar ucrainean foarte neclar”, întrucât comisia ar da aproximativ 50 de miliarde de euro Ucrainei, deşi nu se ştie, încă, nici cum au fost cheltuite cele 70 de miliarde de euro oferite Ucrainei până acum şi de ce nu a fost suficientă această sumă, a adăugat Orbán.

În plus, comisia mai solicită acum şi o contribuţie de 18 sau 19 miliarde de euro pentru plata dobânzilor crescute ale fondului de relansare creat pentru combaterea efectelor epidemiei de Covid, deşi maghiarii şi polonezii nu au primit niciun ban din acest fond, a continuat premierul ungar.

Există şi o sumă mai mare alocată de către comisie pentru a facilita sosirea migranţilor în Europa, totodată sunt solicitate şi câteva miliarde de euro pentru creşteri salariale, în timp ce Ungariei i se cere să anuleze măsurile de reducere ale cheltuielilor cu utilităţile populaţiei, a mai adăugat şeful de guvern.

“Aşadar maghiarii să plătească acasă mai mult pentru utilităţi, să trimitem aici mai mulţi bani, ca ei să aibă cu ce să îşi crească salariile. Toate acestea sunt de un absurd care enervează nu numai un maghiar, ci aproape orice lider de stat membru al Uniunii Europene”, a spus Viktor Orbán.

"Un lucru este clar: noi, maghiarii, nu putem accepta ca în Ungaria să fie desfiinţată reducerea cheltuielilor cu utilităţile, nu vom da bani pentru a creşte salariile birocraţilor de aici, nu vom da mai mulţi bani Ucrainei până nu ni se va spune unde s-au dus cele 70 de miliarde de euro deja oferiţi, şi considerăm că solicitarea de a mai plăti în plus pentru majorarea dobânzii unui împrumut din care noi nu am primit niciodată suma care ni se cuvine este complet ridicolă, absurdă şi imposibilă", a spus Viktor Orbán.


și Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională a plătit 4,5 miliarde de dolari pentru achitarea datoriei publice a Ucrainei, a declarat Max Blumenthal, jurnalist american, fondator și redactor-șef al The Grayzone, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

„Publicul american habar n-are unde se duc impozitele. Așa că săptămâna aceasta, noi, The Grayzone, am publicat un audit independent al alocațiilor fiscale ale SUA către Ucraina în 2022 și 2023”, a spus Blumenthal. 

„Am identificat plăți de 4,5 miliarde de dolari de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională pentru a plăti datoria publică a Ucrainei. Înseamnă 30 de dolari luați de la fiecare american, asta în timp ce 4 din 10 americani nu își pot permite o ambulanță de 400 de dolari”, a subliniat el.
 
 
  

 

Vizualizări: 1,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: