Social

Asfalt în trei sate izolate din Gorj

Veste de mult așteptată! Au început lucrările de modernizare a drumurilor din trei sate izolate. E vorba de Rătez, Chiliu și Arjoci, sate din Godinești. Ulițele de pământ de aici nu au văzut niciodată asfaltul. Vor fi reabilitate ca la carte cu bani prin Programul de Investiții “Anghel Saligny”.

 

Primarul din Godinești a anunțat la Accent TV că au început deja lucrările. Sunt așteptate de mult de oamenii care mai locuiesc în aceste sate care s-au depopulat în ultimii ani, dar pentru localnicii rămași aici autoritățile au reușit să obțină fonduri ca să asfalteze drumurile.

 

“Se lucrează la drumurile din satele Rătez, Chiliu și Arjoci. Lucrările sunt avansate. Sperăm să dăm și cu primul strat de asfalt după sărbătorile de paște. S-a făcut accesul pietonal și pentru autovehicule pe primul pod din satul Rătez. Vom începe lucrările și în satul Godinești, pe al doilea proiect, prin care asfaltăm 2,7 kilometri de drumuri sătești. Are o valoare de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi. Vor beneficia aproape toți locuitorii din Godinești cu această ocazie. Va fi asfaltat inclusiv drumul care duce spre biserica din Grindul Godineștiului, dar și drumul care duce spre biserica și parohia Mischii, tot în satul Godinești. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis deja”, a declarat Coman Aurariu, primarul din Godinești.

 

A fost modernizat și iluminatul stradal în ultimele luni. Toată comuna are acum lămpi stradale moderne și urmează să fie depus un nou proiect și pentru a fi înlocuite actualele lămpi de pe drumul județean care traversează comuna cu unele inteligente, cu telegestiune. Astfel, se va face și o economie importantă la factura de curent.

În plus, aici va fi construit și un mic parc fotovoltaic care să asigure energia necesară pentru toate instituțiile publice din localitate. 

Vizualizări: 3,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: