pamFLEȚI

Așa ceva nu ar trebui să fie adevărat

Este incredibil câtă prostie zace în unii oameni. Un incident care a lăsat un sat întreg fără apă cinci luni vine să ne demonstreze asta.

S-a întâmplat în comuna bihoreană Pomezeu, acolo unde pompa de apă din puțul care alimenta localitatea s-a stricat. 

Primăria a cumpărat o pompă nouă și a trimis o echipă de nespecialiști să o înlocuiască pe cea veche.

Nu au reuşit să o scoată pe cea veche, motiv pentru care, după o vreme, au decis s-o abandoneze în puţ şi să coboare o altă pompă, pe lângă ea. 

Ghinion, însă, căci în timp ce o coborau, pompa cea nouă s-a blocat înainte să ajungă sub apă, agăţându-se de pereţii puţului. 

Ca urmare, oamenii au decis să recupereze măcar cordelina. Aşa că, fără să se gândească la consecinţe, muncitorii au adus câteva bidoane cu sute de litri de acid sulfuric, pe care l-au turnat în puţ, în ideea că substanţa va arde cordelina şi o va desprinde de pompă. Nici măcar asta nu le-a ieşit, iar în final au pierdut şi cordelina, şi cele două pompe de apă, iar din cauza acidului sulfuric turnat, apa a devenit un pericol pentru populaţie, motiv pentru care puţul a fost închis. 

Un sat întreg a fost văduvit de apa potabilă vreme de cinci luni, până când administraţia locală a reuşit să racordeze reţeaua la puţul dintr-un sat învecinat, Coşdeni, intervenţie care, evident, a implicat cheltuieli noi. 

Primarul comunei Pomezeu, Ioan Şora, susţine că la mijloc sunt „detalii tehnice” care îl depăşesc și că „oricum, nu e prima localitate alimentată din vecini”.
Potrivit şefului Gărzii, Sever Şerbănescu, acidul sulfuric este o substanţă periculoasă cu regim special care trebuie manipulat în mod controlat. 

Vizualizări: 1,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: