Actualitate

Artego vrea milioane de euro din FTJ. Vezi pentru ce!

Societatea Artego din Târgu Jiu a pregătit două mari proiecte de investiții, în valoarea totală de 7 milioane de euro. Prin realizarea acestora, ar urma să se creeze circa 200 de noi locuri de muncă pentru gorjeni. 

Unul dintre proiecte vizează realizarea unei noi linii de fabricație și modernizarea celor existente, în vederea creșterii producției de benzi și plăci tehnice din cauciuc. Proiectul, în valoare de 3 milioane de euro, ar avea o durată de implementare de 2 ani și va crea, în mod direct, circa 100 de locuri de muncă. 

Cel de-al doilea proiect face referire la colectarea și valorificarea prin reciclare a deșeurilor din cauciuc, precum benzi cu inserție textilă și benzi cord oțel, anvelope uzate și ulei uzat, precum și realizarea unui centru de cercetare și inovare. Investițiile proiectului se concentrează asupra colectării, procesării și reintroducerii în circuitul economic a deșeurilor solide și lichide.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro și, în urma implementării, ar urma să fie create alte circa 100 de locuri de muncă. Societatea vrea să obțină sumele necesare pentru punerea în operă a noilor investiții din Fondul pentru o tranziție justă, proiectele Artego fiind prinse în Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă în județul Gorj, document aflat în dezbatere publică până în data de 10 mai.

Artego este principalul furnizor de benzi de cauciuc pentru activitatea de extracție a CE Oltenia și unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul de producție din județul Gorj. Închiderea treptată a capacităților companiei energetice va afecta și activitatea Artego, care trebuie să regândească strategia pentru viitor. 

Vizualizări: 1,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: