Actualitate

Artego acuză creșterea necontrolată a prețurilor la utilități

Firma Artego Târgu Jiu raportează o creștere a profitului, dar invocă dificultăți legate în special de creșterea tarifelor la utilități.

„O consecință importantă, pe lângă întârzierea și imposibilitatea aprovizionării cu materii prime provenite din țările sus menționate, este creșterea necontrolată a prețurilor la gazele naturale și la energia electrică, fapt care conduce la dificultăți majore în producerea și desfacerea produselor fabricate”, scrie conducerea companiei în raportarea trimestrială.

Artego Târgu Jiu a realizat în primele 3 trimestre venituri din exploatare de 159,87 milioane lei, în creștere cu 18,92% față de cele de 134,43 milioane lei din perioada similară a anului trecut. 

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 18,48%, la 147,71 milioane lei, de la 234,67 milioane lei. Astfel, profitul net a crescut cu 17,66%, la 9,46 milioane lei, de la 8,04 milioane lei la S1 2021. 

Compania semnalează dificultăți induse de conflictul de la Est în relațiile comerciale cu Belarus, Ucraina și Federația Rusă.

Vizualizări: 1,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: