Politică

Ar vrea finalizarea hidrocentralelor de pe Jiu cu bani din PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că la Guvern sunt în analiză 11 construcţii hidrotehnice pentru a putea intra în planul de finanţare prin PNRR.

"Nu este vorba doar de aceste construcţii hidrotehnice de pe râul Jiu, în acelaşi cadru se înscriu şi barajul şi hidrocentrala de la Răstoliţa. În total, în pachetul analizat la nivelul Guvernului, sunt 11 astfel de lucrări. Ca atare, în programul REPower EU, am discutat cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dl Boloş, astfel încât să avem deja angajate discuţiile tehnice pentru ca toate aceste 11 obiective să poată să intre în planul de finanţare prin PNRR şi să le putem pune în funcţiune cât mai repede. Discutăm despre obiective care sunt la un nivel de realizare de 90%, 95% şi atunci, în acest moment de criză energetică, trebuie să rezolvăm această problemă", a afirmat şeful Guvernului.

Întrebat de ce aceste obiective nu pot fi puse în funcţiune, el a explicat că lucrările au fost oprite prin sentinţă judecătorească.

"Problemele sunt legate de oprirea lucrărilor prin sentinţă judecătorească. Ele sunt cuprinse în cadrul siturilor Natura 2000, ca atare, în momentul în care s-a ajuns în instanţă, instanţa a decis ca lucrările să fie oprite", a spus Ciucă.

Şeful Guvernului s-a deplasat în judeţul Dolj, unde a vizitat fabricile QFort, Popeci Utilaj Greu şi Softronic.

Vizualizări: 1,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: