Eveniment

Apucături animalice, în Motru. Un bărbat a snopit cu parul un maidanez!

Imagini șocante în municipiul Motru. Un bărbat ar fi snopit în bătaie un câine maidanez. Totul a pornit de la faptul că acesta i-a mușcat cățelul de companie pe care bărbatul îl scosese la plimbare. Potrivit unui martor, bărbatul a lovit câinele cu un par până l-a lăsat lat. Poliția Animalelor nu există. Martorul a mers la postul de Poliție să depună o sesizare și să se ia măsuri, dar ar fi fost întrebat: „Ce să le facem noi?”

 

Scenele s-au petrecut ziua în amiaza mare. Un locatar și-a scos la plimbare un cățel de talie mică. Acesta s-a apropiat de un maidanez, s-ar fi agitat și a fost mușcat de ureche de câinele de pe stradă. Nervos, proprietarul cățelului a lovit maidanezul până l-a lăsat fără suflare. „El era cu un câine mic la plimbare și, la un moment dat, cel mic s-a luat cu cel mare, l-a lătrat, s-au luat la harță și cel mare l-a mușcat de ureche pe cel mic. A venit stăpânul celui mic, s-a pus cu boata pe câine, nu-i dădea drumul. Apoi a luat parul, s-a pus și a lovit câinele până ce i-a dat drumul cățelului. Ulterior l-a snopit cu parul, acolo a rămas lat. Câinele și-a dat ultima răsuflare”, a povestit un martor.

 

Omul a mărturisit pentru Sabotorii că a fost apoi să reclame întâmplarea șocantă la Poliție, dar n-a fost de interes pentru polițiști.

 

„Am fost la Poliția din Motru. Ce să le facem noi? Așa mi-a răspuns o polițistă. Păi poți să-i dai o amendă, poți face ceva. Nu au înregistrat nicio sesizare nimic. Au zis că trimit Poliția Locală, dar ce să facă ei? Există Poliția Animalelor, dar cu numele. Zicea lumea prin mesaje că era câine de luptă, dar era un maidanez. Nu a sărit la nimeni. Punea lumea mâna pe el. Era un suflet nevinovat. Îl putea lăsa după ce a eliberat cățelul. E revoltător”, a mai spus același martor.

 

Poliția Animalelor pare că există doar în postări frumoase pe Facebook ca să mai emoționeze internauții. În realitate, cei care ar trebui să ia măsuri și în astfel de cazuri, sunt prea ocupați cu altele ca să le mai pese de animalele omorâte ziua în amiaza mare, între blocuri, într-un municipiu din județul Gorj. La fel de mare este dezinteresul și dacă un maidanez omoară un câine de companie sau mușcă un copil. 

 

Cruzimea față de animale se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare, dar cine să răspundă pentru astfel de atrocități dacă Poliția nu e interesată să depisteze conjunctura unor asemenea evenimente nefericite. Despre implicare în eliminarea cauzei nu are sens să discutăm. Zilnic se abandonează sute de animale, asta pentru că...unii oameni, nu mai prea sunt oameni!

P.S. Când ai câini fără stăpân în fața blocului, a lăsa pudelul să zburde printre ei, este o dovadă de inconștiență! Instinctul animalic nu-i părăsește niciodată!!!

În altă ordine de idei, obiectiv privind, reacția agresivă este firească până la salvarea cățelului, oricare dintre noi procedam aproximativ la fel. După eliberarea cățelului...ce sens mai are să îi dai o ploaie de pari în cap?! 

Vizualizări: 2,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: