Social

Aproape 40 de angajări la spitalul din Târgu Jiu

Zeci de posturi au fost scoase la concurs de spitalul din Târgu Jiu. Este vorba de 15 posturi de infirmier debutant, cinci posturi de asistent social debutant, patru posturi de asistent medical debutant, o moașă, un maseur, șapte infirmieri, cinci brancardieri, un asistent medical și nouă îngrijitoare.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs este 10 ianuarie, iar concursurile vor fi organizate în februarie.

„Urmărim ocuparea posturilor vacante de la secțiile ATI, mai ales având în vedere valul V al pandemiei de coronavirus. Scoaterea la concurs a acestor posturi vine ca urmare a deficitului de personal și a referatelor întocmite de medicii șefi de secție. Unele dintre aceste referate au fost întocmite chiar de la începutul acestui an. Din păcate, din cauza pandemiei și a restricțiilor, aceste concursuri nu au putut fi organizate. Menționez că este primul concurs organizat conform procedurii aprobate în noiembrie la nivelul SJU Târgu-Jiu. Mare parte din aceste posturi sunt pentru personal medical auxiliar-infirmieri, brancardieri și îngrijitoare-unde Spitalul Județean înregistrează deficit. De exemplu, la Secția ATI I avem aprobate în statul de funcții nouă posturi de brancardieri și avem angajate doar două persoane. La Secția ATI II, avem în statul de funcții 21 de infirmieri debutanți și angajați avem doar șapte. Încercăm să remediem deficitul de personal”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul SJU Târgu-Jiu.

Vizualizări: 1,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: