Social

Apelul Poliției Locale Târgu Jiu

"Deținătorii de rețele de comunicații electronice au obligația de a marca/ eticheta toate rețelele de comunicații aeriene sau subterane, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 417/2021 privind inventarierea și etichetarea rețelelor de comunicații electronice și infrastructura suport aferentă, deținută în municipiului Târgu Jiu", transmite Poliția Locală Târgu Jiu.

În anul 2021, Poliția Locală Târgu Jiu a notificat 25 operatori/ furnizori ce dețin rețele de comunicații pe raza municipiului Târgu Jiu, în sensul marcării/ etichetării corespunzătoare a acestora, dar și al îndepărtării rețelelor și/sau echipamentelor nefuncționale, rupte, distruse sau care periclitează circulația rutieră și/sau pietonală.

"Rețelele neetichetate se consideră abandonate și pot fi dezafectate pe cale administrativă", avertizează instituția.

De asemenea, potrivit H.C.L nr. 417/2021, operatorii de rețea au obligația de a nu amplasa pe stâlpi, cu titlu provizoriu sau definitiv, role de cabluri rezultate ca surplus al rețelelor de comunicații electronice.

"Nerespectarea prevederilor H.C.L nr. 417/2021 constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse între 1000 și 2500 lei", a mai comunicat Poliția Locală Târgu Jiu.
 
 

Vizualizări: 951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: