Actualitate

Aparegio montează panouri solare la stațiile de epurare

Aparegio, operatorul regional de apă, chetuiește aproape 3 milioane de lei pentru montarea și punerea în funcțiune a unor panouri fotovoltaice la câteva puncte de lucru din Gorj. În această sumă este prinsă și partea care ține de întocmirea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic. 

”Obiectivul general vizează întocmirea documentației necesare și amplasarea, montarea și punerea în funcțiune a panourilor fotovoltaice pentru următoarele puncte de lucru aparținând APAREGIO GORJ: Punct de lucru Curtișoara-Stație Epurare, Punct de lucru Tg. Cărbunești-Stație Deferizar, Punct de lucru Țicleni-Stație Epurare”, se arată în anunțul de achiziție. 

Astfel, operatorul vrea să reducă costurile asociate funcționării, prin implementarea de soluții moderne și prietenoase cu mediul înconjurător. Investiția este realizată din bugetul propriu. 

Stațiile respective au acoperișuri și terase care nu sunt utilizate și care permit instalarea de panouri solare. Acestea vor fi racordate la rețeaua națională, existând posibilitatea de injectare a surplusului de energie în rețea. 

Vizualizări: 689

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: