Actualitate

Pîrvulescu acuză protestatarii din piață: De ce nu se duc la oamenii bolnavi?

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, îi acuză pe protestatarii din Piața Prefecturii că doar numără morții, dar nu se implică în ajutorarea salariaților bolnavi.

Au fost peste 30 de decese de la începutul anului la Complexul Energetic Oltenia, oameni care au lucrat în cariere miniere și termocentrale și au acumulat boli, din cauza muncii grele.

Pîrvulescu a spus că oamenii nu mor din senin, mulți trec prin niște ani de boală în care trebuie ajutați. Acesta crede că cei care protestează în Piața Prefecturii Gorj pentru reducerea vârstei de pensionare, numărând morții de la CE Oltenia, sunt niște ipocriți, câtă vreme nu fac nimic să îi ajute în timpul vieții.

“Unii din piață asta fac și fac de un an de zile. Nu mai au ce să mai facă pe acasă și merg acolo și fac diverse chestii. Eu am problemele mele, cu o serie de salariați care mi-au decedat. Nu au decedat la ăia care scriu pe facebook. Am probleme cu familiile care trebuie ajutate. Salariații ăștia cu boli grave și incurabile nu se duc la ei, la cei care proslăvesc prin piață, de ce nu s-au dus la ei, nu vă puneți întrebarea? Se duc la sindicatele care îi ajută”, a spus Pîrvulescu la Radio Infinit.

“Văd că, în ultimul timp, toți cei care au probleme grave și foarte grave au venit în sindicatul meu, pentru că sunt o serie de lideri în carieră care sunt toată ziua cu salariații”, a spus Pîrvulescu, care spune că implicare este și după ce salariații mor, pentru că sunt demersuri pentru ajutorarea familiilor, pentru integrarea urmașilor în companie, acolo unde este cazul.

“Nu e în regulă doar să numeri, dar să nu faci nimic pentru oamenii ăia”, a concluzionat liderul sindical.

Cei mai implicați în numărarea oamenilor care mor sunt cei de la Sindicatul Energia Rovinari, prin vicepreședintele Manu Tomescu, aici bătând atacul liderului FNME.

 

Vizualizări: 1,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: