Actualitate

Anunțul lui Burduja despre cei 1800 de ”determinați” de la CEO

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat ce se va întâmpla cu cei 1800 de angajați de la Complexul Energetic Oltenia care au contracte de muncă pe perioadă determinată. Burduja spune că există argumentele necesare pentru ca locurile de muncă să fie păstrate în continuare în sectorul de producție.

Ce a omis însă Burduja să spună este pe ce perioadă urmează să le fie prelungite contractele și dacă oamenii vor beneficia și ei de contracte pe perioadă nedeterminată, așa cum au solicitat liderii de sindicat.

„Sunt conștient că sunt 1800 de angajați care sunt pe perioadă determinată și care nu știu dacă, din luna ianuarie, vor mai avea loc de muncă. Există argumente pentru menținerea acestor persoane în scop operativ. Producția este prioritară”, a anunțat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Promisiune în scop electoral?

Promisiunea lui Burduja poate să fie însă una cu scop electoral, mai ales că anul viitor urmează patru rânduri de alegeri. Dacă ar fi să ne luăm după spusele Ministrului Energiei, până la această dată, ar fi trebuit să aibă loc primele negocieri cu cei din Comisia Europeană pentru amânarea termenelor de închidere ale capacităților Complexului Energetic Oltenia, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Posibil ca și acest anunț să fie unul făcut ca urmare a presiunii create în jurul acestui subiect, iar oamenii să aștepte din nou până în ultima zi prelungirea contractelor.

 

Vizualizări: 2,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: