Actualitate

Amendă de 20.000 lei pentru o firmă de catering

Un angajator din comuna Bălești, având domeniu de activitate activități de alimentație (catering) pentru evenimente, a fost sancționat cu suma de 20.000 de lei, pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. 

Inspectorii de muncă din Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 89 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 227.000 lei, dintre care 20.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. 

Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 144  de măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
„Având în vedere numărul mare de neconformități constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus măsuri cu termene precise de îndeplinire de către entitățile controlate, neîndeplinirea acestora în termenul stabilit constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei potrivit prevederilor Legii numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată”, a declarat George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. 

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: