Actualitate

Anunță proteste ale minerilor la Ministerul Energiei

Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, anunță proteste la București ale salariaților Complexului Energetic Oltenia, după ce guvernul a modificat Legea decarbonizării și a urgentat închiderea a două grupuri energetice, 3 Rovinari și 7 Turceni.

”În ianuarie, minerii și angajații termocentralelor sunt deciși să vină la București, ca să protesteze în fața Ministerului Energiei față de măsurile de închidere a grupurilor de la Complexul Energetic Oltenia. Închiderea celor două grupuri va afecta toată infrastructura, astfel că și minerii care scot cărbune din carieră vor fi disponibilizați”, a spus liderul sindical, citat de national.ro.

Munteanu susține că ministrul Energiei, Virgil Popescu, nici măcar nu a încercat să ajungă la un consens cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a prelungi perioada de funcționare a termocentralelor, cum au făcut toate țările europene. “Eu consider că ministrul Energiei, Virgil Popescu, e rău intenționat și vrea ca OMV să ajungă stăpân pe tot patrimoniul Complexului Energetic Oltenia. Mai mult, faptul că dispar 660 MW din sistem ar trebui să îngrijoreze toată România, nu numai pe noi. Pentru că nu se pune nimic în loc”, a mai declarat liderul de sindicat.

Acesta spune că trecerea în conservare a grupurilor energetice este un pas pentru ajungerea acestora la fier vechi.

 

Vizualizări: 2,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: