Actualitate

Angajator din Târgu Jiu, amendat pentru muncă ”la negru”

Un angajator din Târgu Jiu este bun de plată după ce inspectorii de muncă gorjeni au descoperit, în timpul unui control efectuat recent, că folosea în activitate o persoană pentru care nu avea încheiat, în prealabil, un contract individual de muncă. Angajatorul în cauză, care activează în domeniul cluburilor sportive, a fost amendat de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj cu suma de 20.000 lei. 

 

Și un patron din comuna Prigoria a fost amendat de inspectorii ITM Gorj, cu 15.000 lei, pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. 

Angajatorii pot fi sancționați și în situația în care nu plătesc la timp salariile angajaților. ”Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția asupra faptului că, întârzierea plății salariului de către angajator, cu mai mult de o lună de la data de plată a acestuia către angajat se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu exceptia situației în care angajatorul se află sub incidenta Legii numărul 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările si completările ulterioare”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.         

 

În perioada 21 februarie-4 martie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă, au efectuat un număr de 98 de controale, fiind dispuse 257 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate și aplicate 43 de amenzi și un avertisment. Cuantumul amenzilor  aplicate a fost de de 264.500 de lei.

Vizualizări: 3,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: