Ultima oră

Angajări deblocate în Sănătate

Se deblochează angajările din Sănătate și Asistență Socială, astfel că toate spitalele care au deficit vor putea face angajări.

„Așa cum am promis, deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8000 de posturi în Sănătate și Asistență Socială! Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente și infirmieri vor putea face rapid angajări. Ministerul Sănătății are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de probleme financiare”, a anunțat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a făcut demersuri pentru deblocarea a 41 de posturi, dintre care 38 sunt posturi de medic.

„Săptămâna trecută, în data de 4, a fost întocmit un nou memorandum, care a fost avizat şi de către preşedintele Consiliului Județean şi înaintat Ministerului Dezvoltării. Pe acest memorandum avem un număr de 41 de posturi, dintre care 38 sunt de medici. Printre specialitățile deficitare sunt Cardiologia, Radiologia, ATI-ul, Medicina Internă, Diabetul Zaharat. Sperăm ca acest memorandum să fie aprobat, pentru că au fost solicitări din partea unor medici care au dorit să se angajeze în anul 2023 și sperăm să își păstreze acele intenții”, declara  Dumitru Vienescu, managerul SJU Târgu Jiu.

Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: