Social

Amenzi la hipermarket. Probleme cu fructele și peștele!

Două centre comerciale au fost amendate cu câte zece mii de lei de Direcția Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj. Motivul ar fi legat de etichetarea greșită și dezinformarea consumatorilor cu referire la originea legumelor și fructelor.

”Am aplicat două amenzi de câte 10.000 lei la un hypermarket și un supermarket, fiind descoperite nereguli precum: etichetarea greșită și dezinformarea consumatorilor cu referire la originea legumelor și fructelor, neimplementarea unei proceduri de retragere de la comercializare în vederea distrugerii a legumelor și fructelor care nu mai corespund organoleptic, dar și nedelimitarea și neinscripționarea spațiului destinat depozitării acestora”, transmite DSVSA Gorj.

Un magazin a fost amendat cu 1.200 de lei pentru expunerea spre comercializare a cantității de 12 kg pește congelat fără elemente de identificare. Cantitatea de pește a fost confiscată.

În acest caz a fost deschis și dosar penal. Potrivit IPJ Gorj, a fost identificată o femeie de 38 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, ar fi expus în vederea comercializării cantitatea de 12 kg de pește, fără a deține documente legale de proveniență.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte.

Controalele DSVSA au avut loc în localitățile: Albeni, Alimpești, Arcani, Baia de Fier, Bălănești, Bălești, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Bustuchin, Crasna, Godinești, Motru, Mușetești, Novaci, Padeș, Polovragi, Rânca, Roșia de Amaradia, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Telești, Tismana, Turburea, Urdari și Văgiulești.  

Vizualizări: 1,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: