Social

Amenzi după zecile de îmbolnăviri de la Baia de Fier

Zeci de localnici din comuna gorjeană Baia de Fier s-au îmbolnăvit în ultimele două luni, acuzând stări de rău, vărsături și diaree.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a verificat calitatea apei și a aplicat o amendă primăriei. “Unitatea administrativ- teritorială care este responsabilă de producerea și distribuția apei în localitatea Baia de Fier a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 40.000 de lei. Direcția de Sănătate Publică Gorj a impus administrației publice locale să informeze populația de calitatea apei distribuită în rețea și evitarea consumului de apă nepotabilă”, a comunicat instituția de control.

A fost amendată și o societate de alimentație publică. “Urmare a neconformității parametrilor de potabilitate a probelor recoltate din rețeaua instalației de apă Baia de Fier, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 2000 de lei unui operator economic”, a comunicat DSP Gorj.

Un control la această firmă face și Direcția Sanitar Veterinară Gorj, pentru a afla dacă produsele au fost contaminate de la apă.

Vizualizări: 3,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: