Social

Amendați după ce au aruncat deșeuri din construcții la tomberon

Mulți târgujieni încă nu știu că nu pot arunca la tomberon deșeurile din construcții și că trebuie să solicite de la operatorul de salubritate un container speciale, serviciul plătindu-se separat.

Polițiștii locali au aplicat marți două sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei pentru depozitarea neconformă a deșeurilor provenite din construcții.

“Sunt interzise atât depunerile acestor tipuri de deșeuri în pubelele sau în containerele destinate colectării deșeurilor municipale, cât și depunerile necontrolate pe domeniul public. Produsele şi materialele utilizate în construcţii pot conţine compuși toxici cancerigeni, alergeni sau iritanți, cum ar fi: azbestul, vata de sticlă, vata minerală bazaltică, etc. În urma depozitării prelungite, unele materiale nepericuloase pot deveni periculoase prin contactul cu diverși agenți poluanți”, a comunicat Poliția Locală Târgu Jiu.

Pentru eliminarea în siguranță a deșeurilor provenite din construcții, contactați operatorii de salubrizare autorizați în acest sens.

Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: