Social

Amendat pentru că a încercat să vândă păsări

Comerțul cu păsări vii a fost interzis la începutul lunii mai în toată țara, iar cei care încă le mai comercializează sunt amendați. Este cazul unui gorjean amendat cu 1.500 de lei pentru transportul păsărilor vii fără documente sanitare-veterinare. 

Au fost controale în trafic la Motru, Roșia de Amaradia, Târgu-Jiu, pentru depistarea celor care nu respectă interdicția. Siiiigur că da! Păi expunem populația riscului de îmbolnăvire? Niciodată! Adevăratele "delicatese" sunt orătăniile ce pleacă ouă din China și ajung în România, după 2 săptămâni de mers pe mare, direct pui congelați. 

Autorităţile au decis pe 8 mai suspendarea comerţului ambulant cu păsări şi a comerţului cu păsări vii pentru o perioadă de 30 de zile, după ce la o fermă din judeţul Mureş a fost depistat un focar de gripă aviară.

Până acum au fost raportate focare de gripă aviară în Mureș și Harghita. Mulțumim celor ce ne poartă de grijă, dar mi-e că ne vom trezi într-o dimineață cu ochii oblici. Până una alta... hai să ne rugăm să nu ne atace și porcina, limbile albastre, capra reumatică, vacile căpiate și albina făcătoare de miere din gumă Orbit! Să fie într-un ceas bun și Dumnezeu să ne aibă prostia în pază. Nu de alta, dar este unică!

Vizualizări: 3,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: