Social

Decât să ne păzim casele de urși, mai bine le păzim lor casele de noi

Ursuleții au apărut, din nou, în zone populate din Prahova, în căutare de mâncare, jandarmii intervenind.

Jandarmii din Prahova au intervenit la sfârşitul săptămânii precedente, în patru localităţi, pentru îndepărtarea unor urşi care şi-au făcut apariţia în zone locuite. Animalele au apărut pe străzi, în locurile unde sunt plasate ghene de gunoi, dar şi pe pârtia de schi din staţiunea Azuga.

În total, de vineri şi până luni dimineaţă, echipajele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova au avut 20 de intervenţii pentru alungarea urşilor, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Prahova, Daniel Chirvase. Potrivit autorităților, animalele şi-au făcut apariţia în zone locuite de oameni în staţiunile Azuga, Buşteni, Sinaia, dar şi în comuna Şotrile.

Ei au fost văzuţi pe străzi, căutând mâncare la tomberoane, iar în unul dintre cazuri ursul a fost văzut pe pârtia Sorica din staţiunea Azuga.

În ultimii ani, s-au petrecut multe astfel de întâmplări, fiind intens promovate. Astfel de incidente au devenit un motiv bun pentru autorități, indiferent de guvernare, de a da liber la vânătoare. Din păcate, motivele reale pentru care urșii coboară din munte până în zonele intens populate nu sunt deloc expuse. Majoritatea zonelor unde au loc astfel de incidente au fost afectate de despăduriri masive, astfel fiind stricate habitatele naturale ale urșilor.

Vizualizări: 1,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: