Politică

Alianța cu PSD i-ar lăsa pe Vîlceanu și Gorun fără funcții

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat luni că o condiţie care nu poate fi negociată în alcătuirea unui eventual guvern cu PNL este aceea că partidul care are premierul nu poate avea atât Ministerul de Finanţe, cât şi secretarul general al guvernului. Cum PNL vrea premierul, ar însemna să cedeze către PSD posturile ocupate acum de liberalii gorjeni Dan Vîlceanu și Horațiu Gorun.

Întrebat într-o conferinţă de presă la sediul central al partidului pe această temă, Grindeanu a spus: "Exact. PSD nu va abdica (de la acest principiu - n.r.)".

Despre faptul că PNL îşi doreşte să primească Ministerul de Finanţe, iar PSD - Ministerul Justiţiei, prim-vicepreşedintele social-democrat a menţionat: "Văzusem înainte de a coborî la conferinţă că (liberalii - n.r.) vor şi Finanţele, şi prim-ministrul, şi Justiţia, am văzut o declaraţie a unui prim-vicepreşedinte şi, eventual, PSD să vină cu cel mai mare număr de voturi din Parlament, 157, şi să luăm, dacă ne îngăduie, Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul, nu?".

Partidul Naţional Liberal nu are de gând să cedeze Ministerul de Finanțe în negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare.

Florin Cîţu susţine că PNL va face propria propunere de premier şi spune că este esențial pentru partid să păstreze Ministerul Finanţelor.

„Este crucial şi aici nu cred că avem discuţii. PNL a dat Ministerul Finanţelor condus de PNL în ultimii doi ani, am reuşit să convingem agenţiile de rating să schimbe perspectiva de la negativ la stabil a acestei economii, am reuşit să reducem deficitul bugetar, am reuşit să avem încasări mai mari la buget fără să creştem taxele, este clar că noi am demonstrat că se poate”, a declarat Cîțu.

PNL se reunește în ședință luni, începând cu ora 19:00, pentru a decide dacă face coaliție de guvernare cu PSD sau USR.

 Data limită pentru formarea guvernului ar fi 19 decembrie, până atunci urmând să funcționeaze guvernul interimar.

Vizualizări: 5,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: