Actualitate

Acuzație: Vrea să bage zâzanie între mineri și energeticieni

Propunerea președintelui FNME, Dumitru Pîrvulescu, privind negocierea unor creșteri salariale mai mari pentru mineri decât pentru energeticieni, a stârnit nemulțumirea unor salariați din Complexul Energetic Oltenia.

“Vrea să bage zâzanie între mineri și energeticieni”, a comentat un salariat. “Și noi, din termo, o ducem greu. Ori pentru toți, ori pentru nimeni”, a comentat altcineva.

Președintele Dumitru Pârvulescu a spus că majorarea salarială trebuie să țină cont de inflație, dar și de condițiile grele de muncă din cariere. “Sper ca și colegii din energie să fie de acord ca să primească ceva în plus cei de la cariere”, a spus Pârvulescu la Radio Infinit.

Salariații spun că și în termocentrale sunt condiții la fel de grele. “Toți la fel, dacă nu ar munci cei din energie nu ar avea de munca cei din cariere. În energie trebuie să depună efort intelectual mai mult pentru menținerea în funcțiune a grupurilor energetice. Cei din cariere au condiții de muncă fizică mai grele, dar și în termo la gospodăria de cărbune e la fel, la cazane, mori de cărbune”, a comentat un salariat.

Federația Națională Mine Energie, care reprezintă mii de salariați de la Complexul Energetic Oltenia, va centraliza până pe 15 februarie propunerile venite de la sindicatele componente, în vederea negocierii unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

Condițiile grele de muncă ale minerilor din carierele CE Oltenia au devenit vizibile la nivel național, după accidentul de muncă de la Jilț Sud, în care au murit trei oameni.

 

Vizualizări: 3,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: