Actualitate

Acuzație: Unde sunt noii angajați, că nu-i văd!

Nu toți salariații din Complexul Energetic Oltenia le plâng de milă celor 1.800 de colegi angajați pe perioadă determinată în carierele miniere și termocentrale.

În timp ce unii spun că salariații trebuie trecuți pe perioadă nedeterminată, pentru că sunt utili, alții spun că nici nu i-au văzut la muncă.

“Unde-i țin, frate, ascunși, că la muncă nu-i niciunul”, a scris un miner pe pagina de socializare. “Stau ascunși ei pe undeva, sunt scumpi la vedere”, este un alt comentariu.

Un alt angajat a comentat că mulți dintre noii angajați stau mai mult pe la birouri, mai ales femeile.

“Vă plângeți degeaba, munciți pentru noii angajați care nu vin la muncă, iar cei care vin (amante, nepoți, neveste, copii) stau prin birouri la căldură și câștigă mai mulți bani ca voi, că sunt pontați sâmbete și duminici, ore de noapte, munciți pentru cei care stau prin curțile șefilor la spart lemne, cules via, construcții de case etc., nu munciți pentru pensionari, că ei au muncit și câte 40 de ani unii și veți mai munci dacă acceptați și nu luați măsuri. Primii vinovați sunt CFL-iști voștri ca îi pontează și după cei care le ordonă să-i ponteze, inclusiv directorii și liderii de sindicat care au muncitori ca slugi prin curțile lor”, este un alt comentariu postat pe un grup de socializare.

Contractele celor 1.800 de salariați expiră la finalul anului și rămâne de văzut dacă vor fi prelungite. Cum contractele se fac pe șase luni, de două ori pe an apare discuția prelungirii, discuție care durează două - trei luni de fiecare dată.

Vizualizări: 6,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: