Actualitate

Acuză secretomania din jurul planului de restructurare

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia nu știu la această oră ce planuri are administrația pentru anul viitor privind concedierile colective. La un moment dat erau vehiculate două mii de concedieri, dar cererea de energie pe cărbune a crescut și este posibil ca planurile să se fi schimbat.

Eugen Iovan, președintele Sindicatului „Energia“ Turceni, a spus că negocierile vor începe în ianuarie. „Anul viitor, din ianuarie, începem negocierile pentru noul CCM. De unde să mai dea afară, dacă nici acum nu putem să acoperim necesarul de locuri de muncă. Dacă programul de restructurare nu este aprobat, despre ce disponibilizări să vorbim. Noi o să cerem creșteri salariale, pentru că toate s-au scumpit“, a spus Iovan la Infinit.

Acesta acuză lipsa de transparență în privința modificărilor aduse planului de restructurare: „Nu cred că până în 2025 se va întâmpla ceva cu grupurile pe gaze, la cum se mișcă lucrurile. Să îl vedem aprobat, să știm despre ce este vorba. Nu ați văzut ce secretomanie este?“.

Planul de restructurare este în analiză la Comisia Europeană din august anul trecut.

Vizualizări: 2,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: