Actualitate

Acționarii CE Oltenia au repins cinci din cele zece societăți de tip SpV

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au respins în ședința din octombrie înființarea a cinci societăți de tip SpV cu Tinmar. Adică jumătate din cele zece societăți pe care le-a asumat prin planul de restructurare.

Pentru cele cinci societăți fusese aleasă ca partener firma Tinmar Energy, urmând a fi realizate patru parcuri fotovoltaice și un grup energetic pe gaze.

“Nu aprobă condițiile suspensive și acțiunile pentru finalizarea tranzacțiilor, regulile de organizare și funcționare a societăților, contribuția în natură din partea Complexului Energetic Oltenia, operațiunile și termenele de formare a capitalului social, scopul și obiectivele societăților, strategia de vânzare a producției societăților, cerințele speciale de cvorum și vot în cadrul organelor corporative ale societăților”, este o parte din motivarea acționarilor.

În aceste condiții, CE Oltenia va trebui să reia procedura de selectare a unor investitori, care a durat un an. Asta în condițiile în care planul era ca parcurile fotovoltaice să fie finalizate până în 2024, iar grupul pe gaze de la Turceni până în 2026.

 

Vizualizări: 3,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: