Social

Achiziție de aparatură medicală nouă la Spitalul Județean 

Consiliul Județean Gorj a alocat circa 2.5 milioane lei pentru achiziția de noi echipamente și aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Autoritățile județene organizează în această perioadă o licitație deschisă pentru furnizarea aparaturii ce va fi utilizată în beneficiul pacienților celui mai mare spital din Gorj. 

Astfel, unitatea spitalicească va fi dotată cu un sistem complet pentru neurochirurgia coloanei lombare, un altul de endoscopie digestivă, defibrilator bifazic cu monitor si pacemaker, două frigidere mortuare, masă de autopsie, electroelevator, lampă scialitică cu LED și satelit, mese de operații, sistem de monitorizare debit cardiac, stație centrală monitorizare pacienți cu 8 monitoare, cinci monitoare de functii vitale pentru pediatrie , dar și alte dispozitive medicale. 

Acestea sunt cumpărate din fonduri bugetare ”În momentul de față, dotarea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu este insuficientă, unele echipamentele din dotare fiind depășite fizic și moral. Prin îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratare a bolnavilor internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, se urmărește creșterea gradului de satisfacție al acestora, ridicarea standardului calitativ al spitalului, creșterea numărului de pacienți tratați, cât și creșterea numărului și tipului de servicii medicale. Pentru desfășurarea corespunzătoare a activității medicale, creșterea calității actului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”, se arată în anunțul de achiziție. 

Autoritățile județene vor să încheie un contract pe două luni pentru furnizarea echipamentelor și a aparaturii medicale. Ofertele depuse de furnizori vor fi deschise în 24 octombrie. 

Vizualizări: 1,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: