Social

Protecția Copilului recrutează asistenți maternali 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj desfășoară, până în 21 octombrie, o campanie de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică atestată care asigură, prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copiilor pe care îi primește în plasament. 

Pentru a deveni asistent maternal, doritorii trebuie să întrunească câteva condiții. Una dintre ele face referire la deținerea în folosință a unei locuințe care acoperă necesitățile de preparare a hranei, igienă, educație și odihnă. De asemenea, trebuie să aibă cel puțin studii medii absolvite, cu sau fără diplomă de bacalaureat, și să urmeze cursurile de formare profesională organizate de instituție. 

”DGASPC Gorj recrutează persoane disponibile pentru a primi în plasament minimum 2 copii, sex femeiesc/bărbătesc, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, clinic sănătoși/ cu nevoie speciale, infectați HIV sau bolnavi SIDA”, se arată în anunțul DGASPC Gorj. 

Cei care doresc să devină asistent maternal profesionist trebuie să depună la sediul instituției o cerere tip de evaluare a capacității lor, împreună cu alte documente solicitate. 

Persoana care desfășoară o activitate salarizată poate deveni asistent maternal profesionist numai cu condiția încetării contractului individual de muncă pe baza căruia își desfășoară respectiva activitate salarizată.

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: