Anchetă

Achitat din lipsă de probe

Un bărbat din Târgu Jiu, acuzat de distrugere, a fost achitat zilele trecute de Judecătoria Târgu Jiu, din lipsă de probe.

Bărbatul a fost acuzat că a zgâriat de șase ori, în zile diferite, o mașină parcată în apropiere de Piața Mică, pe fondul unui conflict cu proprietarul.

Presupusele fapte s-au petrecut în perioada septembrie - noiembrie 2020.  Persoanele implicate se cunoscut de mult timp, având standuri în piață și vânzând același tip de produse. 

Proprietarul mașinii a spus în instanță că, întrucât punctele de lucru ale celor două societăţi se învecinează, iar ambele unităţi comercializează acelaşi tip de produse, din anul 2020, persoana vătămată a început să aibă o atitudine necorespunzătoare faţă de soţia sa, în sensul că „se uita urât la aceasta şi scuipa”.

Iată cum și-a formulat acesta acuzațiile: “Activitatea infracţională a inculpatului a început la data de 05.09.2020, când, persoana vătămată a sesizat că, în intervalul orar 17:00 – 17:30, i-a fost distrus prin zgâriere cu un obiect ascuţit autoturismul proprietate personală. Pe parcursul urmăririi penale s-a stabilit că în ziua respectivă, în jurul orei 17:30, persoana vătămată a observat că autoturismul său, ce se afla parcat în incinta Pieţei 9 Mai, avea distrusă, prin zgâriere până la tablă, cu un obiect ascuţit, pelicula de vopsea de pe portierele din partea dreaptă. La această plângere a fost ataşată şi o planşă fotografică din care rezultă distrugerea produsă elementelor de caroserie ale autoturismului marca ###### Juke, de culoare albă. Cu ocazia audierii, persoana vătămată a precizat că această infracţiune a fost comisă în perioada în care firma pe care o administra a făcut obiectul mai multor controale din partea mai multor instituţii ale statului (poliţie, finanţe), ca urmare a unor sesizări anonime, pentru fapte contravenţionale pe care nu le săvârşise, aspect ce a fost de natură să îi creeze o stare de temere, gândindu-se că cineva urmăreşte să îi producă pagube prin orice mijloace”.

Și fapta s-a tot repetat, una singură fiind surprinsă de camerele de supraveghere. “Analizând imaginile ridicate de organele de politie a rezultat fără dubiu, chiar din comportamentul inculpatului, că acesta a săvârșit fapta cu intenție, asigurându-se că nu a fost observat de alte persoane, atât înainte, cât şi după comiterea acesteia, dar şi din modalitatea în care încearcă să ascundă obiectul dur, ascuțit, pe care îl folosește la zgârierea peliculei de vopsea”, a mai arătat acuzarea.

Cel acuzat a recunoscut că el este în imagini, dar a spus că doar se sprijinea, pentru că i-a venit rău. Și a mai recunoscut că a făcut plângeri anonime la instituțiile statului, pentru ca acestea să vină în control la standul vecinului.

Instanța a fost de acord că probele prezentate nu sunt concludente, astfel că a dispus achitarea.

Vizualizări: 1,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: