Actualitate

Accident de muncă mortal într-o carieră a CE Oltenia

Un gorjean de 50 de ani a murit marți, urmare a unui accident de muncă. Acesta era deservent utilaj la Cariera Roșia a Complexului Energetic Oltenia.

„Lucrătorul, în timp ce se deplasa cu utilajul din dotare, a derapat și s-a răsturnat, fiind prins în cabină sub utilaj. Pentru a stabili împrejurările și cauzele care au determinat producerea evenimentului, precum și măsurile care se impun a fi luate în perioada următoare, la fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă“, a transmis Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Poliția a deschis dosar penal. „Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un reprezentant al unității miniere Roșia, cu privire la faptul că o volă s-a răsturnat pe raza unității miniere. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 50 de ani, din comuna Drăguțești, în timp ce se afla la serviciu, angajat în calitate de deservent volă, ar fi condus un utilaj de tip volă, pe raza unității miniere, moment în care utilajul s-a răsturnat într-un șanț, rezultând decesul bărbatului“, a comunicat IPJ Gorj. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Vizualizări: 4,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: