Eveniment

Accident de muncă la CE Oltenia

Un accident grav de muncă a avut loc astăzi la Cariera Tismana a Complexului Energetic Oltenia. Potrivit unor surse, un salariat a suferit arsuri de gradul II și III și a fost transportat cu un elicopter SMURD la București.

Este vorba de un electrician de la sectia electrica, ce a intrat în casa electrica a unui CBS (cărucior cu banda pe senila) pentru a face curățenie, fără ca utilajul sa fie decuplat.

A fost transportat la Târgu Jiu și apoi trebuia preluat de elicopter pentru a fi transportat la București, spun surse neoficiale.

 

Actualizare: „În data de 09.03.2023, la Societatea Complexul Energetic Oltenia S A, la Unitatea Minieră de Carieră Rovinari, Sector Tismana, în jurul orelor 09:40, în timpul efectuării unei intervenții la un tablou electric de 6kv, aferent unui echipament de munca CBS din circuitul tehnologic la excavatorului 1400-02, s-a produs arc electric.

Arcul electric produs l-a ars pe electricianul prezent la fața locului pe ambele brațe, pe față și pe piept.

Acesta este angajat CEO din iulie 2022. Victima fost transportă la Spitalul de Urgență Târgu Jiu, ulterior a fost transportată la un spital din  București.

Evenimentul a fost comunicat instituției noastre iar potrivit prevederilor legale evenimentul va fi cercetat de către o comisie nominalizată de către angajator și avizată de către ITM", a anunțat ITM Gorj.

Vizualizări: 10,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: