Eveniment

Abandonat de părinți, s-a apucat de furat

Tribunalul Gorj a pus sub supraveghere specializată un minor din Târgu Jiu care, acum câteva luni, a furat două telefoane mobile din baza sportivă a Universității “Constantin Brâncuși”. Băiatul nu avea încă 16 ani la data comiterii faptei.

Din cercetări a rezultat că acesta locuiește cu bunica paternă. Părinții nu s-au ocupat de el, fiind plecați la muncă în străinătate. “Cu referire la condiţiile de locuit ale copilului, minorul locuieşte cu familia la domiciliul concubinului bunicii, o casă compusa din trei camere locuibile, sală închisă, baie în construcţie și bucătărie, igienizate corespunzător, dotate modest cu strictul necesar, iluminate electric, încălzite cu sobe pe lemne, locuinţa fiind proprietatea concubinului bunicii minorului. Privitor la situaţia economică a familiei, veniturile familiei se compun din veniturile din străinătate, alocaţia de stat a minorului și ajutorul social al bunicilor”, se arată în documentul de la instanță.

Bunica și concubinul acesteia sunt beneficiari de ajutor social acordat pe plan local, mergând și la diverse activităţi ca zilieri.

“Părinţii minorului locuiesc în concubinaj și nu au o relaţie foarte bună de familie. Merg frecvent la muncă în străinătate separat, nu sunt interesaţi de creşterea și întreţinerea minorului, nu îi asigură strictul necesar creşterii și dezvoltării și nu comunică cu privire la interesul superior al acestuia”, mai arată sursa citată.

În aceste condiții, este greu să îi reproșezi unui copil că a apucat-o pe un drum greșit. Bunica, deși i-a oferit un acoperiș deasupra capului, nu a fost interesată să îl trimită la școală, iar băiatul a rămas deja repedent de două ori.

Bunica s-a angajat să fie mai atentă cu băiatul, iar acesta a fost pus sub supraveghere specializată, dar are niște condiții de îndeplinit: să renunțe la anturajul cu influență negative; să urmeze programul de consiliere psihologică; să frecventeze cursurile școlare; să nu mai săvârşească fapte de natură penală.

Vizualizări: 1,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: