Eveniment

A urcat la volan, după trei băute

Un gorjean din comuna Văgiulești a fost condamnat la 12 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și în stare de ebrietate.

Sentința Judecătoriei Motru de săptămâna trecută nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut pe 6 noiembrie anul trecut, când bărbatul s-a deplasat la locuința unui vecin, pentru a-l tunde. Ulterior s-au cinstit cu 2,5 litri de bere. Apoi au mers acasă la “frizer”, unde au mai dat gata o sticlă de vișinată.

La final, deși băuți, cei doi au urcat în mașină și au mers la alt prieten, cu care au mai băut patru litri de bere.

Apoi, bărbatul a întors autoturismul în drumul judeţean, a plecat pe acelaşi traseu, cu intenţia de a ajunge la domiciliul său, însă, observând un echipaj de poliţie la intersecţia dintre drumul judeţean 671 C Covrigi şi drumul comunal 12 Covrigi, şi-a continuat deplasarea pe drumul judeţean până în pădurea din culmea dealului.

“După aproximativ 20 de minute, intenţionând să ajungă la domiciliul său, inculpatul ## s-a urcat din nou la volanul autoturismului şi l-a condus pe DJ 671 C Covrigi, din direcţia de deplasare Văgiuleşti – Covrigi, iar în timpul acestei deplasări, s-a intersectat cu autospeciala echipajului de poliţie menţionat mai sus. 

Imediat, echipajul de poliţie a întors autospeciala, a plecat în urmărirea autoturismului condus de inculpat, folosind mijloacele luminoase şi acustice ale autospecialei din dotare, autoturismul condus de inculpat fiind oprit pe DC 12 Covrigi”, se arată în documentul de la instanță.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest marca Drager, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

“Ulterior s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Orăşenesc Motru, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge, fapt realizat la orele 19:25 şi, respectiv, 20:25. Buletinul de analiză toxicologică alcoolemie a relevat cantităţile de 2,09 g %o şi 1,87 g %o alcool pur în sânge la cele două probe recoltate”, mai arată sursa citată.

Dacă sentința va rămâne definitivă, gorjeanul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei comunei Văgiuleşti sau Şcoala Gimnazială Văgiuleşti.

 

Vizualizări: 865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: