Eveniment

A transportat lemne de mai multe ori, pe același aviz

Un bărbat de 35 de ani, din comuna gorjeană Padeș, a fost prins de polițiști, în timp ce conducea o autoutilitară în care transporta peste 16 metri cubi de material lemnos.

“În urma prezentării avizului de însoțire a mărfii, polițiștii au constatat că bărbatul a efectuat un transport multiplu de material lemnos, în baza aceluiași aviz de însoțire.

În cauză, polițiștii au indisponibilizat atât cantitatea de peste 16 metri cubi material lemnos, cât și autoutilitara folosită la comiterea infracțiunii, în vederea continuării cercetărilor”, a comunicat IPJ Gorj.

Cercetările sub continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțit de documentele specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora.

Polițiștii au mai depistat în trafic, pe DN 67 Bengeşti Ciocadia, un bărbat de 50 de ani, care conducea un autocamion, ce tracta semi-remorca în care se afla material lemnos.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că transportul de material lemnos nu a fost înregistrat în evidența SUMAL.

“În cauză, a fost dispusă sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum şi măsura complementară de confiscare a cantității de aproximativ 25 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei”, a mai precizat sursa citată.

Vizualizări: 3,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: