Eveniment

A refuzat cântărirea camionului cu lemne

Polițiștii gorjeni au fost sesizați joi seara cu privire la faptul că un camion care transporta material lemnos se deplasa către orașul Bumbești-Jiu , traversând un pod cu restricție de tonaj, situat în Defileul Jiului.

Actele erau însă în regulă, a comunicat IPJ Gorj. “Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au identificat pe DN 66 un ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, condus de un bărbat de 50 de ani, din orașul Rovinari. S-a procedat la verificarea documentelor vehiculului cât și al avizelor de însoțire a materialului lemnos, însă nu au fost constatate nereguli”, arată un comunicat al Poliției. 

Polițiștii au constatat totuși defecțiuni la sistemul de iluminat al remorcii camionului, fapt pentru care a fost dată o amendă și a fost dispusă măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare. 

La fața locului au fost solicitați reprezentanți din cadrul ISCTR Gorj pentru a cântări ansamblul de vehicule, însă conducătorul acestuia a refuzat cântărirea, fiind dispuse măsurile legale de către ISCTR Gorj.

Cât au stat polițiștii acolo a mai trecut un camion cu lemne, condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Saru Dornei, județul Suceava. Și aici documentele păreau în regulă, dar la cântar s-a constatat depășirea tonajului admis pe podul situat pe Defileul Jiului, fapt pentru care polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de conducătorul auto, fiind dispusă totodată și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 60 zile.

Vizualizări: 4,898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: