Eveniment

Pasager rănit. Nu știa că șoferul e beat!

Un gorjean de 36 de ani din comuna Aninoasa a scăpat cu o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a urcat beat la volan și a intrat cu mașina în șanț. Pasagerul aflat în dreapta a fost rănit, dar nu a necesitat spitalizare. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 5 octombrie 2021 nu este definitivă.

Accidentul a avut loc pe 1 februarie 2020, noaptea, la ora 03:20, pe drumul național 66 Broșteni. Șoferul a pierdut controlul volanului și a ieșit de pe șosea, pasagerul din dreapta fiind ușor rănit. Autoturismul Opel a fost serios avariat.

Șoferul avea o îmbibație alcoolică peste limita legală de 0,80 g/l alcool pur în sânge, bulentinul de analiză toxicologică indicând valoarea de 2,31 g/l alcool pur în sânge la ora 03:50, respectiv 2,14 g/l alcool pur în sânge la ora 04:50.

Șoferul a recunoscut că a consumat trei sticle de bere cu alcool a câte 500 ml fiecare și 300 ml lichior de ciocolată cu alcool, intenționând să se odihnească în mașină. A fost însă sunat de soție că fiul nu se simte bine, astfel că și-a luat prietenul, s-a urcat în mașină și au mers la bancomat să scoată niște bani. 

La întoarcere, inculpatul a pierdut controlul autovehiculului și a derapat, intrând în șanțul de lângă intersecție, pasagerul suferind o leziune ușoară la nivelul capului.

Interesant este că pasagerul a susținut că nu a știut că șoferul băuse decât atunci când acesta a suflat în etilotest.

Vizualizări: 2,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: