Politică

A redus salariile din primărie pentru a putea face investiții

Un primar din județul Bacău a găsit soluția pentru a putea realiza investițiile promise reducând toate salariile angajaților, inclusiv pe al lui și al viceprimarului.

În condițiile actuale, în care bugetele primăriilor sunt insuficiente pentru investiții majore, un primar a impus măsuri drastice pentru a putea realiza unele investiții promise. 

Primarul comunei Gura Văii, din județul Bacău, a decis ca în 2023 să scadă salariile angajaților instituției, inclusiv pe al său, pentru a avea fonduri pentru cofinanțarea proiectelor cu bani europeni.

Inițiativa primarului Silviu Tinei a fost votată de Consiliul Local și va urma ca funcționarilor din cadrul primăriei să li se reducă salariile. ”Conștient fiind de investițiile pe care le avem de cofinanțat din bugetul anului 2023, și de responsabilitatea derulării unui număr impresionant de obiective, împreună cu domnul viceprimar, am decis să renunțăm în mod voluntar la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR”, a transmis edilul pe Facebook. 

Edilul a informat că și consilierilor locali ai comunei Gura Văii li se vor reduce indemnizațiile pentru participarea la lucrările Consiliului Local.

Vizualizări: 857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: