Social

A născut un copil în ambulanță și unul la spital. Nu știa că are gemeni!

Doi bebeluşi, gemeni, s-au născut în locuri diferite, unul în ambulanţa SMURD şi altul la Spitalul Judeţean Constanţa, iar mama, care mai are acasă patru copii, nu ştia că aşteaptă gemeni, a informat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

Sunt gemeni, născuţi în urmă cu puţin timp, însă în locaţii diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanţa SMURD Palas iar cel de-al doilea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei', Constanţa. Mama nu ştia că are gemeni iar surprinderea colegilor noştri a fost la fel de mare ca cea a medicului care a preluat pacienta, ştiind că născuse deja", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU "Dobrogea".


 
Conform sursei citate, pompierii au fost sesizaţi prin 112 că o femeie însărcinată are dureri şi contracţii, fiind mobilizat echipajul de pe ambulanţa SMURD a Detaşamentului de Pompieri Constanţa - Palas.

Cadrele medicale au ajuns la solicitare, au evaluat pacienta şi au decis să o transporte la Spitalul de Urgenţă, însă pe drum contracţiile au fost din ce în ce mai puternice, iar salvatorii au fost puşi în faţa faptului împlinit: nu mai era timp, copilul urma să vină pe lume.

Bebeluşul născut în ambulanţa SMURD este o fetiţă "perfect sănătoasă şi foarte frumoasă", care are în jur de trei kilograme.


"Colegii noştri le-au transportat pe amândouă - mama şi fiica - la Spitalul de Urgenţă. Copilul a fost dus pe Secţia Neonatologie, iar mama, la Ginecologie, pentru consult. La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aştepta cu nerăbdare să vadă dacă ambele sunt bine, a fost anunţat că mama avea, de fapt, gemeni iar cel de-al doilea copil s-a născut la spital, spre surprinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care ştia că aceasta deja născuse", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea", Oana Manoilă.

Pe mamă şi pe gemenii ei îi aşteaptă acasă încă patru copii.
 
 

Vizualizări: 1,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: