Politică

A încercat să dea vina numai pe primar

Primăria comunei gorjene Logrești a dat în judecată fostul primar, Ion Băluță, pentru că nu a pus în aplicare unele măsuri ale Curții de Conturi, în vederea recuperării unei sume de 9.579 de lei.

Cererea de judecată a fost respinsă de Tribunalul Gorj.

Suma reprezintă majorări și penalități pentru facturi neplătite la timp, către o firmă intrată în insolvență, sumă pe care Curtea de Conturi a considerat că trebuia contestată.

“UAT Comuna Logreşti reprezentată de către pârât nu a formulat contestaţie în termenul legal de 7 zile împotriva măsurii întreprinsă de administratorul judiciar cu privire la tabelul creanţelor deşi penalitățile de întârziere calculate de către Curtea de Conturi au fost stabilite şi calculate în mod temeinic şi legal, privând-o astfel şi de dreptul său legal de acces liber la justiţie, conform dispoziţiilor art. 21 din Constituţia României”, se arată în plângerea primăriei.

Instanța a respins plângerea, care a fost îndreptată doar împotriva fostului primar, nu a tuturor salariați răspunzători în cauză. „Când paguba a fost produsă de mai mulţi salariaţi, cuantumul răspunderii fiecăruia se stabileşte în raport cu măsura în care a contribuit la producerea ei, în conformitate cu dispoziţiile art.255 alin. (1) din Codul muncii, republicat”, este o parte din apărarea celui acuzat.

Și instanța a constatat că probatoriul administrat în cauză nu dovedește încălcarea cu vinovăție a vreunei atribuții de serviciu, de către pârât, care să fi condus la producerea prejudiciului.

“În concluzie, nu sunt îndeplinite condițiile angajării răspunderii patrimoniale a salariaților, prevăzute cumulativ de lege, astfel că, ținând cont și de prevederile art.272 Codul Muncii, cererea urmează a se respinge ca neîntemeiată”, se arată în decizie.

Vizualizări: 1,083

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: