La modă

A găsit o ciupercă foarte rară într-o pădure din Gorj: E „regele”

Descoperire neașteptată într-o pădure din Gorj. Claudiu Fiu a găsit o ciupercă foarte rară, cunoscută sub denumirea de hrib regal. 

 

E o ciupercă cu o valoare gastronomică deosebită și o specie care e foarte rară și nu se știa că se găsește în pădurile din Gorj. 

 

Mânătarca regilor a fost găsită în zona Rugi, din Turcinești. “Am gasit "regele"! Mănatarca regilor la Turcinesti (Rugi)! Boletus regius( Butyriboletus regius). O specie de ciuperci comestibile, devenită foarte rară, din încrengătura Basidiomycota în familia Boletaceae și de genul Boletus, cunoscută în România, Basarabia și Bucovina de Nord sub numele hrib regal, sau hrib domnesc! O ciuperca cu valoare gastronomică deosebita, specie protejata”, e mesajul lui Claudiu Fiu, cel care a găsit ciuperca într-o pădure din Turcinești.

 

La același capitol, al speciilor protejate, mai putem adăuga și o floare foarte rară care a fost fotografiată recent tot de Claudiu Fiu în vârful muntelui, de această dată, în Piatra Cloșanilor.  Iedera albă care e declarată monument natural. Iedera albă, ca şi floarea-de-colţ, rododendronul, crinul de pădure, sângele-voinicului şi altele, a fost declarată monument al naturii şi a fost pusă sub protecţia legii tocmai datorită faptului că sunt pe cale de dispariţie.

Vizualizări: 11,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: