La modă

Cât costă primele răsaduri

Legumicultorii din Gorj au început să scoată la vânzare răsadurile de legume. La preț nu e mare diferență față de anul trecut. Prețurile sunt între 1,5 lei și 3 lei, în funcție de soi. 

 

Producătorii vând răsaduri de roșii, ardei, castraveți, vinete sau varză. "Avem mulți clienți care ne sună și rezervă răsaduri. Acum se pot planta fără probleme în solarii, dar pentru grădini mai trebuie așteptat puțin ca să nu fie temperaturi scăzute pe timpul nopții. Noi avem peste 70 de mii de fire de legume. Avem castraveți, roșii de mai multe soiuri, ardei kapia, gogoșar, varză. Este în jur de doi lei firul", a spus Laurențiu Mălăescu, legumicultor din Bălești. 

 

Deși semințele și consumabilele s-au scumpit, agricultorul spune că prețurile nu sunt diferite față de primăvara trecută. "S-a scumpit și turba, s-au scumpit și semințele, alveolele deși nu e justificare pentru că prețurile la energie, la combustibil au cam rămas la fel. Noi am încercat să păstrăm prețurile cam la fel ca anul trecut ca să ne putem păstra și clienții", a mai spus tânărul fermier.

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: