La modă

Mocasinii - De ce să îi alegem? Ce modele se potrivesc cel mai bine ţinutelor de primăvară?

Mocasinii de damă eleganţi reprezintă una dintre cele mai potrivite variante de încălţăminte pentru ţinutele de primăvară. Comozi şi foarte versatili, mocasinii pot fi incluşi în orice tip de abordare stilistică, conferind look-ului feminin un aer relaxat, dar şi o notă elegantă şi rafinată.

De ce sunt mocasinii încălţămintea potrivită pentru outfit-urile noastre?

Mocasinii reprezintă încălţămintea comodă, realizată din fibre naturale foarte flexibile, fără şireturi şi cu talpă joasă. Design-ul mocasinilor este dictat de partea transversală care acoperă faţa  pantofului. Originile mocasinilor ne trimit către mai multe surse, confortul acestui tip de încălţăminte fiind descoperit încă de timpuriu, în diferite culturi. Se pare că strămoşul  mocasinilor aparţine, totuşi,  indienilor din America de Nord. În 1936, compania americană GH Bass lansează pe piaţă mocasinii ca tip de încălţăminte bărbătească sport, confortabilă şi uşor de purtat.

Chiar dacă iniţial au fost creaţi ca încălţăminte bărbătească, mocasinii sunt disponibili astăzi şi în variata de damă, ca o variantă a balerinilor. Astfel, în oferta pieţei de specialitate ne putem delecta cu o gama de mocasini dama eleganti foarte generoasă, în care fiecare dintre noi are şansa de a descoperi modelul care se va potrivi cel mai bine ţinutelor de primăvară.

Cum purtăm mocasinii în sezonul de primăvară?

O pereche de mocasini piele se va dovedi a fi o alegere perfectă atunci când stilul nostru vestimentar este preponderent formal. Mocasinii din piele se vor potrivi atât atunci când mergem la birou, avem programate întâlniri de afaceri, mergem la cursuri, plecăm într-o călătorie de afaceri sau trebuie să participăm la un eveniment formal. Pot fi purtaţi atât cu o pereche de pantaloni din stofă şi un sacou clasic, cât şi cu o fustă midi dreaptă, o maletă şi un trench subţire. Mocasinii ne vor permite o accesorizare fluidă a ţinutei formale, cadrând foarte bine lângă genţile tip servietă, dar şi lângă mapele sau rucsacurile din piele. Pentru acest tip de ţinută vom opta pentru o cromatică neutră, în care negrul, griul, maroul sau cremul devin nuanţele principale.

Confort şi flexibilitate în paşii primăverii

Pentru zilele călduţe de primăvară, vom încerca să ne concepem ţinute cât mai plăcute, realizate din piese vestimentare lejere şi confortabile. Ţinutele noastre casual formate din blugi, tricouri imprimate şi jachete care ne vor proteja de vântul primăverii, pot fi completate cu cea mai confortabilă şi flexibilă încălţăminte, respectiv atât de comozii mocasini. Pentru acest tip de abordare stilistică, ne putem îndrepta atenţia către modelele de mocasini coloraţi, realizaţi din texturi  rezistente şi  plăcute.

O pereche de mocasini piele va conferi look-ului nostru o amprentă unică, sporindu-i valoarea şi versatilitatea. Putem alege să ne concepem un look casual sofisticat, purtând o rochie din blugi tip cămaşă, pe care să o completăm cu o pereche de mocasini maro cu talpă generoasă şi cu rucsac maro. Dacă ne dorim un look personalizat, nu vom ezita să purtăm o pereche de pantaloni mulaţi din piele, alături de o bluză asimetrică şi o jachetă scurtă, la care vom adăuga o pereche de mocasini perforaţi realizaţi din piele.

Mocasinii cu forme bine definite şi accesorizaţi talpă înaltă şi catarame, vor cadra foarte bine alături de o fustă midi din stofă, purtată cu o maletă uni şi un bolero colorat, totul accesorizat cu o poşetă asortată cromatic nuanţei încălţămintei.

Vizualizări: 905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: