Eveniment

A furat o ceafă de porc

Judecătoria Motru a decis încetarea procesului penal în cazul unui localnic acuzat de furt. Acesta, recidivist fiind, a furat o ceafă de porc de la un magazin, în valoare de 9,5 lei. Magazinul și-a retras plângerea, pentru ca bărbatul să scape de condamnare.

Sentința Judecătoriei Motru din 2 februarie nu este definitivă. 

Fapta s-a petrecut în aprilie 2021. Potrivit camerelor de supraveghere, bărbatul a mers printre rafturile raioanelor cu produse alimentare și a luat de pe acestea și din vitrinele frigorifice o franzelă, carne tocată, ardei gras și o bucată de ceafă. A băgat bucata de ceafă în buzunarul lateral al pantalonului pe care îl purta, iar pe celelalte produse le-a transportat în mâini până la casa de marcat. 

La casa de marcat, a pus pe bandă franzela, punga cu carne tocată și pe cea cu ardei, a achitat costul acestora și a ieșit din sectorul caselor de marcat, fiind întâmpinat de angajații magazinului, care îl supravegheaseră de mai mult timp și observaseră că sustrage bunuri și mărfuri. 

“Solicitându-i-se să scoată din buzunar mărfurile sustrase din magazin, inculpatul a scos o pungă de culoare roșu, conținând o bucată de ceafă, în valoare de 9,5 lei. Angajații magazinului au anunțat organele de poliție, care au vizionat imaginile înregistrate de sistemul de supraveghere video al magazinului și l-au condus pe inculpat la sediul Poliției Motru, pentru continuarea cercetărilor, restituind produsul sustras magazinului, care nu a mai putut fi reintrodus la vânzare, fiind marfă perisabilă. Fiind audiat, inculpatul nu a recunoscut fapta săvârșită, și a menționat că a plătit integral produsele pe care le luase din magazin, iar bucata de ceafă nu fusese sustrasă de el, ci doar mutată din vitrinele frigorifice, pe un alt raft al magazinului, însă angajații magazinului au adus-o pe masa de lângă casele de marcat, invocând faptul că nu o puteau reintroduce la vânzare, pentru că o scosese din vitrinele frigorifice”, se arată în documentul de la instanță.

Scumpirea alimentelor din ultima vreme a făcut ca magazinele să ia măsuri sporite de siguranță, pentru că furturile sunt destul de frecvente.

Vizualizări: 1,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: