Actualitate

A cerut sesizarea ICCJ pe legea pensionării minerilor

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia, care a dat în judecată Casa de Pensii Gorj, după ce i-a fost respinsă pensionarea mai devreme, în baza prevederilor legii 197/2021, a cerut Curții de Apel Craiova sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Asta după ce instanțele din țară au interpretat în mod diferit prevederile acestei legi, iar salariați ai CE Hunedoara s-au pensionat, iar cei din Oltenia nu.

“Amână judecarea cauzei la data de 01.02.2023, ora 10:00, sala LMAS, complet C13ALM, în vederea comunicării cererii de sesizare a Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie, formulată de apelanta-reclamantă (...), prin care a solicitat pronunţarea unei hotărâri cu privire la chestiunea de drept privind aplicarea art. 55 şi art. 56 din Legea nr. 263/2010, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 197/2021, către intimata-pârâtă CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII GORJ”, se arată în minuta instanței de judecată.

Mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia ar îndeplini condițiile de pensionare, dacă ar fi recunoscute retroactiv condițiile grele de muncă.

Vizualizări: 2,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: