Actualitate

3.600 de salariați ai CE Oltenia vor ieși la pensie anul acesta

Complexul Energetic Oltenia se pregătește să își redimensioneze activitatea, după ce Parlamentul a votat o lege care schimbă condițiile de pensionare ale angajaților din termocentrale și carierele miniere.

Doar în acest an vor ieși la pensie 3.600 de salariați, pe lângă cei 700 care pleacă la 1 iulie, cu plăți compensatorii.

Asta înseamnă o treime din numărul total de angajați, condiții în care compania nu mai poate funcționa cu patru termocentrale și nouă cariere miniere. “Asta înseamnă o lipsă de personal, închidere de capacități și redimensionarea activității Complexului Energetic Oltenia.  Nu mai putem funcționa cu toate cele 4 termocentrale sau cu cele 9 cariere”, a declarat managerul Daniel Burlan. 

Salariații trecuți de 50 de ani se bucură că se pot pensiona, dar cei mai tineri privesc cu îngrijorare viitorul. Unii vor fi mutați de la un loc de muncă la altul, alții poate vor alege să plece. Deja sunt zone unde salariații sunt suprasolicitați, iar plecarea unor colegi o să îi încarce și mai mult cu sarcini de serviciu.

Vizualizări: 7,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: