Actualitate

30.000 de euro plăți compensatorii

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia par să accepte faptul că mineritul și termocentralele pe cărbune dispar în câțiva ani, cu condiția ca și salariații să se alagă cu ceva.

Aceștia cer plăți compensatorii de până la 30 de mii de euro. “Ne trebuie protecție socială a salariaților care nu vor îndeplini condiții de pensionare după anul 2030. Plăți compensatorii la nivelul a zeci de mii de euro, din fondul de stat, cum s-a întâmplat și la Hunedoara, când Guvernul a decis că se închid unitățile miniere. Vorbim de la nivelul de 20-30 de mii de euro în sus”, a declarat Jan Popescu, vicepreședintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, pentru Radio Infinit

O alternativă propusă de liderii sindicali este amânarea închiderii carierelor miniere cu câțiva ani. Guvernul și-a propus închidere totală și ireversibilă până în anul 2030.

Un alt lider sindical, Nicu Bunoaica, spune că ar trebui cerute plăți compensatorii ca la Dacia Pitești, între 16.000 și 130.000 de lei.

P.s.

Cu tot respectul pentru grija ce le-o poartă, dar ajunsarăm prea repede în 2030! Cumpăna este 2026, zic! Mere otrăvite...podul plin. Noroc bun!

 

Vizualizări: 5,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: