Actualitate

Sucuri și alimente, ținute în soare. Amenzi!

Nouă amenzi în cuantum de 46.300 lei au aplicat inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj, în ultima săptămână, unor operatori sau persoane fizice din Bâlteni, Căpreni și Târgu-Jiu. 

 

Un supermarket a primit 10.000 lei amendă, pentru depozitarea neadecvată a unor produse alimentare. Inspectorii au găsit băuturi alcoolice și răcoritoare, apă minerală, ulei, zahăr și ciocolată care erau amplasate în afara spațiului de depozitare, sub acțiunea directă a razelor solare, la temperaturi necorespunzătoare.

 

Și administratorii unui bar au fost amendați, cu 1200 lei, pentru depozitarea necorespunzătoare a băuturilor. Aici, organele de control au găsit baxuri cu apă plată, bere, sucuri așezate direct pe paviment, dar și baxuri de suc care erau amplasate în afara spațiului de depozitare, sub acțiunea directă a razelor solare.

 

O altă amendă de 10.000 lei a fost dată la un magazin alimentar pentru depozitarea nesectorizată a unor produse alimentare congelate, iar vitrina frigorifică nu era prevăzută cu termometru pentru monitorizarea temperaturii de depozitare a produselor alimentare. 

 

Aceeași sancțiune a fost aplicată la un fast-food, pentru desfășurarea activităților de fast-food și catering în spații neaprobate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. De asemenea, 10.000 lei este amenda dată administratorilor unui bar, care nu avea  

sursă de apă funcțională, chiuveta nu era dotată cu facilități igienice. Totodată, unele produse alimentare și baxuri cu băuturi răcoritoare erau depozitate direct pe paviment.

 

 

Vizualizări: 2,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: