Actualitate

24 ianuarie, ziua adevărului pentru CE Oltenia

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia avansează data de 24 ianuarie pentru aprobarea planului de restructurare, care este de un an și jumătate în analiza Comisiei Europene. 

Această dată circulă pe surse de câteva zile, dar nu este clar ce stă la baza ei. Data a fost avansată și de Gabriel Căldăruse, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. „Există o probabilitate foarte, foarte mare ca, pe 24 ianuarie, să fie aprobat planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia”, a spus Căldărușe la Radio Infinit.

Complexul Energetic Oltenia și-a luat însă o marjă mai mare și a prelungit împrumutul de 251 de milioane de euro, luat la începutul anului 2020, cu încă șase luni, adică până la jumătatea lui 2022.

Prelungirile succesive au fost cauzate de faptul că planul de restructurare, aflat de un an și jumătate la Comisia Europeană, încă nu a fost aprobat.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că planul ar putea fi aprobat în ianuarie 2022, dar a mai dat și alte termene în trecut, care nu au fost confirmate de realitate.

Dacă planul de restructurare va fi respins, compania va trebui să returneze acest împrumut de 251 de milioane de euro, dar și ajutorul de salvare din primăvara trecută, de 241 de milioane de euro.

Vizualizări: 4,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: