Actualitate

Când reîncep protestele minerilor pentru legea pensiilor

Minerii din Complexul Energetic Oltenia anunță pe paginile de socializare că reîncep protestele pe 11 ianuarie, pentru a cere pensionarea la 52 de ani. Zece luni au protestat aceștia anul trecut și au obținut o lege făcută în bătaie de joc, care nu le asimilează și perioada lucrată până acum condițiilor speciale de muncă, ci doar perioada de după intrarea în vigoare a legii.

Protestele au fost anunțate după ce un salariat de 52 de ani, de la ELCFU Motru, a murit marți în vestiar. CE Oltenia mai are 11 mii de salariați, dar zeci dintre ei mor în fiecare an, la serviciu, acasă sau prin spitale, din cauza bolilor căpătate în anii de muncă grea. Boli de plămâni, de inimă și altele.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a anunțat că a deschis dosar de cercetare a evenimentului mortal produs în data de 4 ianuarie, după ce un bărbat în vârstă de 52 de ani, cu funcția de manevrant vagoane, și-a pierdut viața la locul de muncă. 

“Victima a fost găsită fără semne vitale, întinsă pe podeaua din vestiarul unității, de către un coleg, iar în urma manevrelor de resuscitare efectuate de către cadrele medicale a fost declarat decesul lucrătorului.

La fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă, pentru a stabili împrejurările și cauzele care au determinat producerea evenimentului, precum și măsurile care se impun a fi luate în perioada următoare”, a transmis ITM Gorj.

Vizualizări: 4,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: